Jutro - Subota, 26. oktobar - Počinje zimsko računanje vremena: Kako promena satnice utiče na naše zdravlje?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kako promena satnice utiče na naše zdravlje?, foto: Depositphotos/nito103
Kako promena satnice utiče na naše zdravlje?, foto: Depositphotos/nito103
.

PRELISTAVANJE

Njavažnije teme o kojima pišu novine, komentarišu Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i Zoran Osotjić, novinar, urednik portala Infobrif.

TEMA JUTRA

Šta srpski i ruski vojnici vežbaju na protivraketnim sistemima Pancir i S400? Kakve su mogućnosti da ti sistemi pojačaju snagu srpske vojske? Kako Zapad gleda na slike sa Batajnice? O tome govori ministar odbrane, Aleksandar Vulin.

KO JE U PRAVU?

Počinje zimsko računanje vremena. Kako promena satnice utiče na naše zdravlje? Da li je tačno da se u toj nedelji dogodi najveći broj samoubistava? Koje vreme će Srbija prihvatiti kada bude morala da bira - letnje ili zimsko? O tome govore dr Ivana Stašević Karličić, direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", Goran Mihajlović meteorolog i Branko Simonović, astronom. Pitaćemo i vas, šta vi mislite - ZIMSKO ili LETNJE?

SVI PRIČAJU O:

Sulude vožnje gradskim ulicama i drumovima. Opasan trend na ulicama preplavio je i društvene mreže, koje su prepune snimaka jurnjave kolima kroz crveno svetlo na semaforu, preko tortoara i pešačkih prelaza, koje se neretko završavaju kobno. Ko su učesnici uličnog ruleta, otkud potreba za takvim dokazivanjem, ko je sve u opasnosti i kakve sankcije su predvidjene za ulične trkače? Šta o toj pojavi kaže MUP, u studiju je i Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja i Dušan Borković, reli vozač.​

MOJ PUT

Iza nje je 30 godina muzičke i 13 godina književne karijere. Gde se ti putevi susreću? Koje je maske skunula i kako je to promenilo njen život? Da može, da li bi nešto promenila? O tome nam govori Danijela Martinović.

ZABAVA

Oni su mlade nade nove srpske rok scene. Posle debi albuma snimili su i novi singl koji će premijerno izvesti u našem programu. U goste nam iz Niša stižu članovi benda "Majdan".