Jutro - Nedelja, 20. oktobar - Godišnjica oslobođenja Beograda

.

AKTUELNO

Gost u 10 sati biće predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Pitaćemo ga: Kako odgovara na poruke Aljbina Kurtija da će Priština rešiti problem prisustva Srbije na severu Kosova i Metohije? Postoji li opasnost da tenzije u regionu prerastu u sukobe? Šta je u Beograd doneo Medvedev i o čemu će u Moskvi razgovarati sa Putinom? Smeta li mu poređenje sa Viktorom Orbanom? Šta mogu da očekuju penzioneri? Kolika će biti prosečna plata do kraja godine? Kakav je njegov odgovor liderima opozicije koji ga optužuju za izdaju i prete hapšenjem?

TEMA NEDELJE
Danas je godišnjica oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Čućemo svedočenje Kristine Jovanović, koja je na ruskom tenku na današnji dan pre 75 godina ušla u Beograd. U temi emisije govorimo i o tome, ima li pokušaja prekrajanja istorije i kako sačuvati vrednosti koje je donela antifašistička borba.

KO JE U PRAVU?
Kako smo došli u situaciju da lider političke stranke izrekne beskrupuloznu uvredu na račun novinara? Postoji li svest o odgovornosti za izgovorenu, napisanu, reč? Treba li u budućnosti očekivati eskalaciju sličnog ponašanja na društvenim mrežama, šta bi, osim javne osude, trebalo činiti, može li se uspostaviti kultura komunikacije u tom prostoru? Gosti: Brankica Janković, Istok Pavlović i Predrag Azdejković.

PRELISTAVANJE

Najvažnije teme o kojima pišu dnevne novine komentarišu Žarko Rakić, urednik Politike i Stanko Crnobrnja, reditelj.