Jutro - Četvrtak, 17. oktobar - Godišnje pojedemo oko pola kilograma insekata: Da li je bubaburger hrana budućnosti?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Ilustracija, foto: Depositphotos/AntonMatyukha
Ilustracija, foto: Depositphotos/AntonMatyukha
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. U apotekama nestašica lekova za štitnu žlezdu. Postoji li zamena i šta da rade pacijenti kojima je ovo obavezna terapija, pitamo prof.dr Srđana Popovića, endokrinologa.
EUTHYROX I LETROX

PRELISTAVANJE
2. Problemi u evropskom parlamentu. Zašto je Žan Klod Junker i dalje na čelu Evropske komisije? Da li politizacija koči evrointegracije zemalja zapadnog Balkana? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Natašom Dragojlović i Dragoslavom Bokanom.
KONTINENT

TEMA JUTRA
3. Pravda u svetu podela u fokusu je beogradskog bezbednosnog foruma. Mogu li male zemlje preživeti nadmetanje velikih? Šta će biti prvi potez Hrvatske kada preuzme predsedavanje EU sledeće godine? To pitamo dr Vesnu Pusić, bivšu ministarku inostranih poslova i evropskih integracija Hrvatske. Ona je naša gošća.
"U POTRAZI ZA PRAVDOM"

KO JE U PRAVU
4. Svaki čovek godišnje pojede čak pola kilograma insekata, a da toga nije svestan, tvrde naučnici i razloga za brigu nema. Insekti ne mogu da vam škode. Naprotiv. Da li je bubaburger hrana budućnosti?
SKAKAVCI ILI JAGNJETINA

SVI PRIČAJU O
5. Dani "Danila Lazovića" od 22. do 25. oktobra. Ko će se sve takmičiti u recitovanju poezije u Priboju pitamo direktora i glumca Mikija Damjanovića. On je naš gost.
"POEZIJA SU LJUDI"

ZABAVA
6. Ona je magnet za publiku. Ima novu pesmu i spot. Goca Tržan nam stiže u goste.
"ŽENA ZA JEDNU NOĆ"​