Jutro - Četvrtak, 26. septembar - Koliko zaista vredi rad žene u sopstvenom domu: Može li se taj "neplaćeni rad" izmeriti novcem?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kada bi žene u Srbiji naplaćivale rad u svom domaćinstvu po minimalnoj ceni sata, zaradile bi godišnje više od 2.000 evra., foto: Depositphotos/ipag
Kada bi žene u Srbiji naplaćivale rad u svom domaćinstvu po minimalnoj ceni sata, zaradile bi godišnje više od 2.000 evra., foto: Depositphotos/ipag
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Klimatske promene su zvanično najveći problem 74. zasedanja Generalne skupštine UN. Preti li nam zbog ljudske pohlepe i nemara prava kataklizma? Šta nam je činiti? To pitamo Bojanu Bogojević, jedinog akreditovanog UN konsultanta na polju klimatskih promena u Srbiji.
UPOZORENJE

PRELISTAVANJE
2. Posle 12 dana blokade Rektorat je odblokiran. Studenti su predali ključeve rektorki, obećali da će je od napada braniti, a ona da će njihove zahteve ispuniti. To je zvanična verzija. A šta se zaista dešavalo iza zatvorenih vrata, ko je koga "pritiskao", šta je ko kome obećao i zašto? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa rektorkom Ivankom Popović,
"ČUVARKUĆA"

SPORT
3. Počinje nova košarkaška sezona. Branilac titule Crvena zvezda igra sa Primorskim u četvrtfinalu, a Partizan i Mega u srpskom derbiju. Detaljnije o sportu od Nine Kolundžije.
ABA SUPERKUP

TEMA JUTRA
4. U Skupštini sevaju varnice. Optužbe naprednjaka za nelojalnost stigle na adresu socijalista, Ljajića, Krkokabića i Nenada Popovića. Koliko je izjava Dragana Šormaza uzdrmala vladajuću koaliciju, kome je mesto u vlasti, a kome u opoziciji? Naši gosti su Dragan Šormaz i Neđo Jovanović.
KALKULACIJE

KO JE U PRAVU
5. Kada bi žene u Srbiji naplaćivale rad u svom domaćinstvu po minimalnoj ceni sata, zaradile bi godišnje više od 2.000 evra. Koliko zaista vredi pranje, peglanje, kuvanje, čišćenje, čuvanje dece i može li se taj "neplaćeni rad" izmeriti novcem?
LJUBAV ZA LJUBAV...

SVI PRIČAJU O
6. Međunarodni skup najpoznatijih hematologa u Beogradu. Koje su novine u lečenju retkih malignih bolesti krvi i kako ih otkriti na vreme pitamo prof. dr Andriju Bogdanovića. On je naš gost.
MIJELOFIBROZA

ZABAVA
7. Nove avanture kadeta i kadetkinja u filmu "Vojna akademija 5" sledeće nedelje u bioskopima. Uoči premijere u goste nam stižu glumice Vanja i Andrea,
2. OKTOBAR U SAVA CENTRU​