Jutro - Ponedeljak, 23. septembar - Da li bi porez rešio problem pasa lutalica u našoj zemlji?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kakve kazne predviđa zakon za nesavesne vlasnike?, foto: Depositphotos/Kokulina
Kakve kazne predviđa zakon za nesavesne vlasnike?, foto: Depositphotos/Kokulina
.

NE LJUTI SE ČOVEČE

Posle ambrozije preti nam i "divovski svinjski korov". Kako da ga prepoznamo i kako da se zaštitimo,pitamo Vericu Stojanović iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije.
OPASAN ALERGEN

PRELISTAVANJE
Predsednik Srbije na 74. zasedanju Generalne skupštine UN. Danas oči u oči sa Angelom Merkel. Da li će Kosovo biti glavna tema svih bilateralnih susreta naše delegacije? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Ratkom Dmitrovićem i Jakšom Šćekićem.
PUT KA REŠENJU?

SPORT
U 161. večitom derbiju slavio Patrizan rezultatom 2:0. Ko je blistao na terenu zna Nina Kolundžija.
SLAVLJE U HUMSKOJ

TEMA JUTRA
Srpska pravoslavna crkva obeležava 800 godina autokefalnosti. Da li je sve spremno za jubilej, kako država štiti svetinje u južnoj srpskoj pokrajini, kome smeta ćirilica kao službeno pismo? To su samo neka od pitanja za ministra kulture Vladana Vukosavljevića. On je naš gost.
KULTURNO BLAGO

KO JE U PRAVU
Zbog velikog broja pasa jedan grad u Španiji uvodi porez na kućne ljubimce. Hoće li taj primer slediti i Srbija, da li bi porez rešio problem pasa lutalica u našoj zemlji i kakve kazne predviđa zakon za nesavesne vlasnike?
REŠENJE?

SVI PRIČAJU O
Sve je spremno za 41. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije. Koji su aduti Srbije na ovom sajmu pitamo Slavimira Stojanovića, grafičkog dizajnera. On je naš gost.
"VIŠE BOJE"

ZABAVA
Danas Narodni muzej počinje kampanju na Instagramu. Vlasnika fotografije iz Muzeja sa najviše lajkova očekuje vredna nagrada. Koja, otkriva nam naša gošća Lidija Ham.
#JASAMUMUZEJU