Jutro - Četvrtak, 22. avgust - Nekome najveća radost, nekome teret: Kako je moguće da majka nekažnjeno može da ostavi bebu?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kako je moguće da majka nekažnjeno može da ostavi bebu?, foto: Depositphotos/mary_smn
Kako je moguće da majka nekažnjeno može da ostavi bebu?, foto: Depositphotos/mary_smn
.

1. ČOVEČE NE LJUTI SE
Svaki čovek nedeljno pojede pet grama plastike! Kako? Imamo li razloga da se ljutimo na proizvođače jer i dalje hranu i piće pakuju u plastične ambalaže? Može li zaista plastika da izazove gojaznost, kancer, dijabetes, sterilitet? Šta je zapravo opasno u toj ambalaži? To pitamo profesorku Svetlanu Stanišić.
OPREZ

2. PRELISTAVANJE
Zašto su novinarska udruženja podeljena? Zbog čega struka nema jedinstven stav ni kada o njoj raspravljaju političari? Hoće li biti kadrovskih promena na javnom servisu? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Nadeždom Gaće i Vladimirom Vuletićem.
SEDMA SILA

3. TEMA
Na najavu Ministarstva finansija da će smanjiti poreze i doprinose na zarade zaposlenih, stižu pohvale stručnjaka i privrednika. Da li će boljitak osetiti samo poslodavci ili i radnici? Hoće li ova mera Vlade Srbije doprineti otvaranju novih radnih mesta?
VEĆE PLATE?

4. KO JE U PRAVU
Rodila je devojčicu i ostavila je u porodilištu u Vranju. To je vest koja je juče potresla Srbiju. Kako je moguće da prema zakonu majka nekažnjeno može da ostavi bebu, kakve su to žene, zašto to rade, treba li možda dozvoliti abortus i nakon dvanaeste nedelje trudnoće?
TUGA

5. SVI PRIČAJU O
Da li znate da postoje ljudi koji mogu da razgovaraju sa životinjama? Možete li da zamislite da vaši kućni ljubimci razumeju svaki razgovor koji vodite? Ko je zanimljiviji, divlje ili domaće životinje, otkriva nam neverbalni komunikator Ana Maksić.
NEMUŠTI JEZIK

6. ZABAVA
Audicija za glumce u DADOV-u održaće se 31. avgusta i 7. septembra. Mladi od 7 do 17 godina moći će da nauče osnove glume i krenu stopama velikana srpskog glumišta.
MLADE NADE