Jutro - Sreda, 21. avgust - Večiti studenti fakultete mogu da završe po starom programu do 30. septembra - nove šanse nema!

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Večiti studenti fakultete mogu da završe po starom programu do 30. septembra - nove šanse nema!, foto: Depositphotos
Večiti studenti fakultete mogu da završe po starom programu do 30. septembra - nove šanse nema!, foto: Depositphotos
.

ČOVEČE NE LJUTI SE

Koncentracije polena ambrozije u vazduhu trenutno su iznad prosečnih vrednosti. Vetar nosi polen i do 100 kilometara. Kakva će biti situacija narednih dana, da li je građanima koji imaju alergiju jedini spas kiša, naplaćuju li se kazne nesavesnim vlasnicima koji na svojim parcelama nisu uništili ambroziju? To pitamo Mirjanu Mitrović, iz Agencije za zaštitu životne sredine.
"CRVENA ZONA"

PRELISTAVANJE

Kosovski Albanci ostaju bez podrške SAD ukoliko nastave sa ucenama. Prvo ukidanje takse pa onda pregovori od septembra. Štrahe vređao Anu Brnabić. Nemački vojnici tuže NATO zbog bombi bačenih na Srbiju. Ko drži srpsko tržište goriva? Ovo su samo neki od naslova u današnjim novinama koje prelistavamo sa prof.dr Stankom Crnobrnjom i Milanom Jovanovićem.
UDARNE VESTI

TEMA

Da li će razgovori predsednika Srbije i državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država biti prekretnica u rešavanju kosovskog čvora? Postoji li mogućnost da Ujedinjene nacije ponovo postanu mesto na kojem se rešava pitanje južne srpske pokrajine? O tome razgovaramo sa bivšim ministrom spoljnih poslova SRJ Živadinom Jovanovićem.
PREKRETNICA?

KO JE U PRAVU

Večiti studenti imaju rok da završe fakultete po starom programu do 30. septembra. Novu šansu neće dobiti, kaže ministar Mladen Šarčević. Studije mogu da nastave samo po "Bolonji". Koliko će starih studenata zbog toga ostati bez diplome? Jesu li ograničenja, kojih nije bilo kada su upisivali na fakultete, sada protivustavna?
ODZVONILO?

SVI PRIČAJU O

Frizer, šminker, električar, obućar, tapetar i krojač. Upravo za ta zanimanja obučilo se 30 mladih Roma i Romkinja zahvaljujući Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i Ambasadi Nemačke u Srbiji. Koliko ih je našlo i posao?
RUŠE PREDRASUDE

ZABAVA

Međunarodni viteški festival despot Stefan Lazarević "Džast aut" održaće se od 23. do 25. avgusta u manastiru Manasija, kod Despotovca. Prvi put u našem studiju i žena vitez.
ČAST I JUNAŠTVO