Jutro - Utorak, 13. avgust - Hoće li radnici na lizing zaista imati istu platu i prava kao i stalno zaposleni?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

.

1. PRELISTAVANJE
CIA i MI6 spremaju specijalni rat u Srbiji. Strane službe su pojačale akcije, nadziru i Vučića, tvrdi ministar policije. Opozicija smanjila listu zahteva. Ovo su samo neki od centralnih naslova u današnjim novinama, koje prelistavamo sa Jakšom Šćekićem.
UDARNE VESTI

2. TEMA
Predlog zakona o agencijskom zapošljavanju izazvao je buru u javnosti. Oštra polemika vodi se između poslodavaca i sindikata. Hoće li radnici na lizing zaista imati istu platu kao i stalno zaposleni, da li će imati pravo na regres, godišnji odmor, naknadu za prevoz, bolovanje? To pitamo ministra Zorana Đorđevića.
JEDNAKA PRAVA?

3. KO JE U PRAVU
Društvene mreže usijala je fotografija dobermana sa kupiranim ušima. Zašto se u Srbiji i dalje seku uši i skraćuju repovi kod pasa kada to zakon zabranjuje? Da li je to bezazlena estetska intervencija ili mučenje životinja?
"ULEPŠAVANJE"

4. SVI PRIČAJU O...
Sveta Gora pobuđuje pažnju i maštu pisaca, istraživača i hodočasnika. Kako je, pre dve hiljade godina, Bogorodica Marija umesto na Kipar stigla na Atos, kako su nastali prvi manastiri, ko su bili prvi monasi, zašto je ženama zabranjen ulazak na taj prostor? Na ta pitanja odgovori se nalaze u novom romanu Dragana Damjanovića.
"LAĐA BRŽA OD VREMENA"

5. ZABAVA
Počelo je odbrojavanje: još jedan dan do početka Bir festa. Festival otvara poznata Rok opera, a gitarista Vladan Vučković Paja i pevač Matia Zanata su gosti jutra.
SPEKTAKL NA UŠĆU