Preostalih šest takmičara ulazi u kuhinju "MasterChef Srbija" i odlazi ispred stola na kom se nalazi bogat doručak. Gostujući sudija Dimitrije Acevski im predstavlja njihov prvi zadatak - doručak hotela sa 5 zvezdica.

Hotelski doručak se služi 24h jer se nikad ne zna iz koje je vremenske zone doleteo gost i da li mu je to doba dana jutro, veče ili noć.

Sudija Nenad se osvrće na prvi zadatak koji su takmičari imali u ovoj sezoni, jaja na oko, i govori kako ćemo sada u ovom zadatku imati priliku da vidimo koliko su takmičari napredovali. U prvom današnjem zadatku potrebno je da svako od njih napravi po šest tanjira: na tri tanjira se nalaze poširana jaja, u prvoj, mesnoj izvedbi tu su jaja Benedikt, engleski mafin, grilovana slanina, poširano jaje i holandez sos, u ribljoj verziji je tu losos, engleski mafin, poširano jaje i holandez, u vegetarijanskoj verziji je avokado tost, poširano jaje, salata i sveže povrće, u sve tri verzije ovog tanjira nalazi se zapečena korpica punjena krompirom, puterom i svežim biljem.

Takmičari ne moraju da naprave identičnu korpicu, ali na tom jednom tanjiru moraju imati neki detalj koji su sami smislili. Preostala tri tanjira su: omlet, kajgana i bircher musli (mešavina ovsenih pahuljica, zelene jabuke, polu umućene pavlake, meda, vanilinog šećera, citrusa, citrusne kore i voća). Namirnica koju moraju da iskoriste je kavijar.

Sudija im je naglasio i da se ovakve stvari obično rade u sred sale, dok su gosti okolo, pa će stoga i on da ih posmatra kao da su oni u sred sale i gosti su oko njih. Za ovih šest jela hotelskog doručka takmičari će imati 90 minuta.

Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju, pa ćete ovog četvrtka u 21.00 na Prvoj televiziji saznati koji takmičar napušta kuhinju, a ko će izboriti ulazak u TOP 5!

Povezane vesti