Rusi napali: Potpuno uništenje

Vazdušno-kosmičke snage Rusije pogodile su proizvodne pogone, skladišta terorističkih bespilotnih letelica u sirijskoj provinciji Idlib.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo je na konferenciji za medije zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.

Kontraadmiral je precizirao da su ruske Vazdušno-kosmičke snage 27. septembra 2023. izvele napad na terorističke ciljeve u oblasti naselja Haluba i El Ankavi u provinciji Idlib.

"Uništeni su proizvodni pogoni i skladišta bespilotnih letelica koje militanti koriste za napade na položaje vladinih snaga i civila Sirije, kao i podzemna teroristička skloništa“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, tokom prethodnog dana u oblasti El Tanfa zabeleženo je 11 narušavanja od strane dva para lovaca "tajfun“, dva para lovaca "rafal“, aviona za elektronsko izviđanje i osmatranje MC-12W i dve višenamenske bespilotne letelice MQ-1C koalicije.

Za 24 časa zabeleženo je da je koalicija devet puta prekršila protokol dekonfliktacije od 9. decembra 2019. godine u vezi sa letovima bespilotnih letelica koji nisu koordinisani sa ruskom stranom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu