Zapad užasnut ukrajinskom taktikom: Ovo je samoubistvo VIDEO

Oružane snage Ukrajine izabrale su samoubilačku taktiku protiv Rusije u pokušajima ofanzive.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ovo piše portal "Azija tajms", pozivajući se na neimenovanog evropskog oficira.

Anonimni izvor portala smatra da je nedavni neuspeh ukrajinskih trupa povezan sa rezultatima britanske obuke.

"Ako hoćete da krenete u ofanzivu i imate desetak brigada i nekoliko desetina tenkova, koncentrišete ih i pokušate da se probijete. Ukrajinci jure u pet različitih pravaca. Mi smo pokušali da im kažemo da prestanu sa tom nepovezanom taktikom, da odrede glavni pravac napada uz odgovarajuću podršku pešadije, a zatim učine što mogu", rekao je neimenovani oficir.

Drugi izvor osvrnuo se na vest da je ukrajinska strana usled delovanja ruskih snaga izgubila oko 40 tenkova. "Ukrajinci su pokušali da to izvedu u stilu 'Guderijan", navodi on, misleći na proboj nemačkog generala Hajnca Guderijana kod Sedana tokom bitke za Francusku 1940. godine.

"Međutim, Guderijan je imao 3.000 tenkova, a ovi idioti su izgubili i tih 30 koje su imali. A bez nadmoći u vazduhu – to je samoubilačka misija", rekao je on.

Komandant grupe ruskih snaga na Zaporoškom pravcu, general-pukovnik Aleksandar Romančuk saopštio je 8. juna da su ukrajinske snage tokom pokušaja ofanzive izgubile do 350 ljudi i preko 30 tenkova, uključujući tri "leoparda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu