Bugari ne žele da ratuju: Mitraljez na rame i pokaži evroatlantizam u Ukrajini

Voditelj bugarskog radija Petar Volgin pozvao je ministra odbrane Bugarske Todora Tagareva da prestane da priča o pomoći Ukrajini i da sam krene u rat.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ STRINGER
EPA-EFE/ STRINGER

"Tagarev će najbolje demonstrirati svoj nepokolebljivi evroatlantizam ako prebaci mitraljez preko ramena i lično se pridruži toliko dugo očekivanoj ukrajinskoj 'kontraofanzivi'. Siguran sam da će ukrajinski vojnici, čim vide njegovu stasitu figuru koja krasi front, postati duplo hrabriji i pobeda im je zagarantovana. Tako da, Tagarev, prestani da se kriješ i odugovlačiš, ostavi se svoje militantske retorike i pokaži se na delu kakav si hrabar evroatlantista. Napred u Bahmut ili gde god da će biti 'kontraofanziva' da poraziš 'orke' (Ruse). Apsolutno ne sumnjam u tvoj uspeh“, napisao je novinar na društvenim mrežama.

Tagarev je od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini pozivao da se jača prisustvo NATO u Bugarskoj i insistirao je na podršci Ukrajini.

Ove sedmice je dva puta izrazio spremnost da isporuči Ukrajini dodatno naoružanje. Po njegovim rečima, novi paket bugarske vojne pomoći zavisiće od mogućnosti zemlje i odluke parlamenta.

Zanimljivo je da je krajem osamdesetih Tagarev odbranio tezu na Vazduhoplovnoj akademiji u Sovjetskom Savezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu