Uhapšen tinejdžer: Tražio plaćenika da ubije sedmogodišnje dete

Tinejdžer (17) iz Ajove uhapšen je i optužen da je navodno pokušao da unajmi plaćenog ubicu koji bi likvidirao sedmogodišnje dete, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Chalabala/depositphotos/Ilustracija
Chalabala/depositphotos/Ilustracija

On je optužen za nagovaranje na ubistvo, nakon što je navodno dostavio lične informacije deteta, uključujući ime, adresu, detalje gde se može pronaći na sajt "Unajmi ubicu" (Rent-a-Hitman).

Policija grada Storm Lejk primila je izveštaj oko ponoći 2. juna da je neko dva puta posetio sajt kako bi naručio ubistvo sedmogodišnjaka, preneo je "Miror".

Administrator sajta prosledio je informaciju policijskoj službi.

Policija je radila celu noć kako bi identifikovala osumnjičenog, ali i metu.

Sutradan, policajac je tajno kontaktirao osumnjičenog pretvarajući se da je on profesionalni ubica, potvrđujući da je tinejdžer želeo smrt sedmogodišnjeg deteta.

Oko 15:30 tog dana policija je uhapsila tinejžera i uzela podatke iz njegovog mobilnog, navodeći vlasti da veruju da je u pitanju ozbiljna pretnja za dete.

Protiv tinejdžera, koji je pronađen na adresi u Storm Lejku, podignuta je optužnica i on je predat sudu za maloletnike, a nalazi se u pritvoru.

Detetu i njegovoj porodici nije nauđeno i nisu bili svesni potencijalne pretnje, dodale su vlasti.

Sajt "Rent-a-Hitman" (unajmi ubicu) je parodija, gde se prikazuju lažna svedočenja, zahtevi, čak i aplikacije za unajmljivanje profesionalnog ubice.

Stvoren je 2005. godine kako bi reklamirao sajber bezbednosnu startap kompaniju koja nikad nije zaživela.

Pravi zahtevi koji su postavljeni na tom sajtu doveli su do hapšenja najmanje jedne osobe, kada je gardista (21) iz Tenesija optužen po saveznoj optužnici, a FBI je naveo da je koristio sajt da pronađe profesionalnog ubicu.

Iako je "Rent-a-Hitman" lažni sajt, postoje slični sajtovi na Dark Vebu koji tvrde da zaista nude takve "usluge".

Krivična prijava podneta je od saveznih vlasti u gradu Noksvil prošlog meseca, u kojoj se optužuje jedna žena da je pokušala da angažuje ubicu da ubije ženu muškarca koga je upoznala na sajtu za upoznavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu