Srbin koji je uhapšen na Jarinju pušten da se brani sa slobode

Advokat Ljubomir Pantović potvrdio je za Kosovo onlajn da je jutros na administrativnom prelazu Jarinje priveden Srbin B. L.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/DJORDJE SAVIC
EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

On je priveden pod optužbom za navodno učešće u incidentima do kojih je 29. maja došlo ispred opštinske zgrade u Zvečanu, ali je pošle višesatnog zadržavanja pušten da se brani sa slobode.

Pantović kaže da je posle privođenja na Jarinju njegov branjenik odveden u stanicu policije u Južnoj Mitrovici gde je proveo nekoliko sati.

Uhapšen je po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova i na teret mu se stavljaju četiri krivična dela.

"Tačno je da je B.L uhapšen i njemu je omogućeno da se brani sa slobode. B.L je rekao da želi da bude sa svojom porodicom, da neće nikuda ići i da je spreman da se odazove svakom pozivu. Ono što je on meni rekao je da sve ono što mu se stavlja na teret nije učinio i da nikada ne bi krenuo put Jarinja da je uradio bilo šta od stvari koje mu se stavljaju na teret“, rekao nam je Pantović.

Zbog dešavanja u Zvečanu od 29. maja pripadnici Kosovske policije uhapsili su Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića i njima je određen jednomesečni pritvor, iako po tvrdnjama njihovih advokata tužilaštvo nije iznelo nikakve dokaze za ono što ih tereti, da su navodno učestvovali u u incidentima do kojih je došlo tokom protesta zbog upada kosovskih specijalaca u opštinsku zgradu, koju obezbeđuju i pripadnici Kfora.

Građani Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića od ponedeljka, 29. maja, mirno protestuju ispred opštinskih zgrada u ovim mestima, tražeći da odu kosovski policajci i nelegalno izabrani albanski gradonačelnici, kao i da na slobodu budu pušteni Obrenović i Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu