Turska šalje specijalce na tzv. Kosovo?

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas da će, na zahtev NATO-a, u naredna dva dana poslati specijalce na Kosovo i Metohiju.

Izvor: Tanjug, Kosovo online
Podeli
Foto: EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS
Foto: EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS

Oni će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

Ministarstvo odbrane Turske pozvalo je suprotstavljene strane na uzdržanost.

U pisanoj izjavi Ministarstva, u vezi sa dešavanjima na Kosovu, navodi se da Turska nastavlja da doprinosi regionalnom i globalnom miru i stabilnosti u okviru misija UN, NATO, EU i OEBS-a i bilateralnih odnosa.

U tom kontekstu, Ministarstvo je saopštilo da pomno prate dešavanja na Balkanu, kao regionu sa zajedničkim istorijskim i kulturnim vrednostima sa Turskom.

Navodi se da Turska iskazuje konstruktivan stav i poziva strane na uzdržanost u rešavanju nedavnih događaja u severnom delu "prijateljske i bratske zemlje Kosovo", koji nanose štetu regionalnoj bezbednosti i stabilnosti, kroz dijalog.

"Nakon dešavanja na Kosovu, na zahtev Komande združenih snaga NATO-a/Napulj, bataljon specijalnih pripadnika pri komandi naše 65. mehanizovane pešadijske brigade, koji je ranije bio raspoređen u sastavu snaga NATO-a na Kosovu, određen je kao rezervna jedinica i počele su pripreme za njegov transfer", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu