Trampov najveći rival i potencijalni predsednik Amerike: "Uništiću levičarstvo"

Guverner Floride Ron Desantis započeo je svoju predsedničku kampanju za izbore u SAD, a tokom prvog govora u Ajovi veliku pažnju je posvetio Donaldu Trampu.

Izvor: Avaz.ba
Podeli
EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Prema pisanju CNN-a, Desantis je tokom govora naglasio kako se značajno razlikuje od Donalda Trampa koji je ocenjen kao njegov najveći rival na republikanskoj strani.

"Znam ljude na Floridi koji su glasali protiv mene 2018. godine, a onda su 2022. godine glasali za mene. Tokom 2018. godine su mislili da sam previše sličan Trampu, a četiri godine posle su shvatili da sam svoj", poručio je Desantis.

Takođe, rekao je kako smatra da stalni Trampovi napadi na njega imaju suprotne rezultate.

"Mogu da izbrojim na prste jedne ruke broj republikanaca koji bi radije živeli u Njujorku pod demokratskim guvernerom Endrjuom Kuomom nego na Floridi u našoj zoni slobode", ističe Desantis.

Politika identiteta

Osvrnuvši se na stanje duha američke nacije, Desantis je poručio kako se krivac za trenutno stanje može tražiti u više faktora, a neki od njih su levičarstvo, "vouk" kultura i incijative koje potenciraju različitosti.

"Moramo se voditi realnošću. Zasluge moraju nadmašiti politiku identiteta. Ako ja budem predsednik, ponovo ćemo uspostaviti suverenitet ove nacije", rekao je kandidat za predsednika SAD.

Osim na skupu u Ajovi, Desantis je i za Foks Njuz, takođe, govorio o svojoj kampanji, a naročito se osvrnuo na levo orijentisane zvaničnike.

"Ako postanem predsednik, unišitiću levičarstvo u ovoj zemlji i ostaviti probuđenu ideologiju na smetlište istorije", rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu