Kad se Rus preda Ukrajincu VIDEO

Na društvenim mrežama osvanuo snimak navodne predaje ruskog vojnika ukrajinskoj vojsci.

Izvor: Blic
Podeli
Tanjug/AP Photo/Libkos
Tanjug/AP Photo/Libkos

VIdeo je preneo britanski "Dejli mejl", navodeći da je reč o ruskom vojniku koji se predao ukrajinskim snagama krajem marta blizu Bahmuta. Taj medij se poziva i na izjave Treća odvojena jurišne brigade Ukrajine, da je uzeto mnogo ruskoh zarobljenika.

Odmah na početku video-snimka vidi se ruski vojnik kako puzi prema Ukrajinskom, koji mu naređuje da se kreće brže. "Stani! Skini šlem! Baci ga u ovom smeru. Skini oružje, stavi ga iza sebe, isprazni džepove", naređuje ukrajinski vojnik.

Zatim Rus skida oružje, podiže ruke i stavlja ih iznad glave, jer mu je tako rečeno. "Na kolena", usledila je dalja naredba.

Vojnik je polako na kolenima krenuo ka ukrajinskom rovu, a potom mu ukrajinski govori: "Ne plaši se, niko te neće dirati".

Kad se skroz približio naređeno mu je da legne, raširi ruke i puzi. Čim su ga spustili u rov krenuli su da mu skidaju opasač i pregledaju stvari. "Šta ti je u džepovima?"

"Ništa. Samo meci", rekao je ruski vojnik, a onda su ga uspravili i isekli mu džepove nožem.

Pitali su ga još i da li ima još nekog živog na polju, odakle je i koliko ima tenkova? Rus zatim odgovara da imaju dva tenka, i da ne zna da li ih ima još.

"Koji ti je čin", pitali su ga, a on je rekao da je redov.

"133. bataljon, prvi vod", dodaje Rus, nakon ponovljenog pitanja da kaže pun čin i jedinicu.

"Ko je komandant voda? Brzo, prezime komandanta!", viknuo je Ukrajinac, na šta je Rus nešto promrmljao i tu se snimak završava.

"Dejli mejl" je naveo da je snimak objavljen 28. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu