Haos u Lučanima: Čovek u automobilu zaglavljen u vodenoj stihiji, kuće odsečene od sveta FOTO/VIDEO

Lučani -- Obilne padavine ponovo su napravile katastrofu i na teritoriji opštine Lučani.

Izvor: RINA
Podeli

Usled velikog dotoka vode izlili su se bujični potoci i potpuno presekli većini putnih pravaca. Vodena stihija nosila je sve pred sobom, a u bujici se našao i jedan putnički automobil sa vozačem unutra koji je spasen samo zahvaljujući brzoj reakciji meštana.

"Ja sam prvi prošao kamionom, a za mnom je kroz vodemu bujucu dubine preko jednog ipo metra krenuo i vozač putničkog automobila. Međitim, voda ga je zarobila i onemogućila da prođe, presekla je mu put. Odmah smo stali i vozača uspeli da izbavimo, živog i zdravog, sada nam ostaje i vozilo da izvučemo", kazao je Veljko Milosavljević za agenciju RINA.

Vodostaj zapadne Morave koja protiče kroz selo Dljin je iz sata u sat u porastu i strahuje se od novih izlivanja, iako štete od nedavnog nevremena još uvek nisu sanirane.

"Pre nekoliko dana voda nam je ušla u objekte gde držimo stoku. Sada smo uspeli sve da ih odvedemo na bezbedno mesto i sačuvamo svako grlo. Poljoprivredne parcele su nam poplavljene i ono sto smo sejali je propalo. Čekamo da se vreme stabilizuje, da saberemo štetu i da povrće sejemo iznova", dodaje Milosavljević.

On dodaje da zbog jakih bujicnih potoka svi putevi koji vode do njihovog domaćinstva su uništeni pred naletom vode i sada su odsečeni od sveta.

Zbog velike količine padavina koje su zadesile opštinu Gornji Milanovac, pod vodom su se našle i glavne ulice zbog čega je saobraćaj usporen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu