Uhapšen pogrebnik: Naplaćivao, a nije sahranjivao, u preduzeću pronađen 31 leš u fazi raspadanja

Direktor pogrebnog preduzeća u američkoj saveznoj državi Indijani Rendi Lankford izjasnio se krivim nakon što je u preduzeću pronađen 31 leš u fazi raspadanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Kzenon
Ilustracija: Depositphotos/Kzenon

Tužilaštvo je optužilo Lankgorda, vlasnika preduzeća u Džefersonvilu, da nije obavio pogrebne ceremonije za koje mu je plaćeno, preneo je Bi-Bi-Si.

Sudija je nagovestio da bi mogao da služi kaznu od 12 godina zatvora i da mora da kompenzuje 46.000 dolara za 53 porodice koje su oštećene.

Lankfordu će kazna biti izrečena u junu. Policija Džefersonvila počela je istragu o pogrebnom preduzeću Lankford prošle godine nakon izveštaja da iz zgrade dolazi vrlo neprijatan miris.

Tela koja nisu ni bila u zamrzivačima, bila su u različitim stadijumima raspadanja, jer su neka od njih bila u pogrebnom nekoliko meseci.

Takođe, pronađeni su ostacu 17 kremiranih ljudi. Lankford je stavljen u kućni pritvor do presude, a sudija je predložio da četiri godine provede u zatvoru, a osam u kućnom pritvoru.

Među optužbama se navodi da su brojne porodice dobile, ono što se veruje da je bio pepeo njihovih voljenih, ali da su nekoliko meseci kasnije dobili poziv iz policije, shvativši da je pravi pepeo pronađen u pogrebnom preduzeću, ili da čak njihovi voljeni nisu ni bili kremirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu