Srbija "pogođena": Nevreme napravilo haos, vatrogasci prevozili decu preko bujice vode

Jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom pogodili su ovog poslepodneva delove Srbije, kako je u svom hitnom upozorenju najavio RHMZ.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/jctabb
Foto: Depositphotos/jctabb

U hitnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) navodi se da se na jugu Bačke, u delovima Srema i Mačvanskog okruga nastavak obilnih padavina (novih 20 do 40 mm, lokalno i više) ponegde s gradom i jakim i olujnim vetrom.

Nevreme je najpre zahvatilo okolinu Novog Sada - Futog i Čereviće, gde je vozilo bilo zaglavljeno zbog bujice reke nastale usled velike količine padavina.

Kako je objavljeno na Instagram stranici 192.rs, vatrogasci su u Futogu pomogli deci da bezbedno pređu ulicu jer se, kako navode roditelji, nije moglo ni kolima, a kamoli pešaka.

Snažno nevreme pogodilo je i Beograd, gde je pao jak pljusak praćen grmljavinom i gradom.

Zbog obilnih padavina koje su pogodile teritoriju grada Čačka tokom jučerašnjeg dana došlo je izlivanja tokova drugog reda, Lozničke reke u MZ Loznica i Bresničke reke u MZ Katrga.

Bujice u Loznici

Veliko nevreme praćeno snažnim vetrom, provalom oblaka i mestimično gradom, zahvatilo je Loznicu, i trajalo je nešto više od pola sata, pišu Novosti.

Velike bujice pretvorile su deo magistralnog druma Loznica - Valjevo, kroz Klupce, nabujalu reku. Silne količine voda, okolni kanali nisu bili u prilici da prime.

Prolazili su samo vozači koji su sigurni da njihovim vozilima voda ne može ništa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu