Moskva: Proteran je

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je Rusija proterala estonskog diplomatu na osnovu reciprociteta i proglasila ga za personu non grata.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/PhotoJuli86
Ilustracija: Shutterstock/PhotoJuli86

U saopštenju se ocenjuje da Talin snosi odgovornost za ''potpuni kolaps bilateralnih odnosa'' između te dve zemlje, kao i da je estonska otpravnica poslova Jana Vanamelder, koja je pozvana u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, obaveštena o tome.

''Šefu estonske diplomatske misije uložen je odlučan protest zbog proglašenja službenika ruske ambasade za persona non grata 24. marta. Na osnovu principa reciprociteta, konstatovano je da diplomata estonske ambasade ravnopravnog ranga mora da napusti Rusiju u istom vremenskom periodu koji je predviđen za odlazak našeg kolege'', saopštilo je rusko Ministarstvo.

Ministarstvo spoljnih poslova Estonije saopštilo je 24. marta da je službenik ruske ambasade sa diplomatskim statusom proglašen personom non grata, navodeći da je aktivnost ruskog diplomate bila suprotna Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu