"Vode kolonijalni rat, a vođa im je ratni zločinac" – loša šala

Rusija od 1. aprila počinje da predsedava Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, a ovaj potez posebno su komentarisali Ukrajinci koji su ga ocenili lošim.

Izvor: klix.ba
Podeli
 EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

U skladu sa redovnom rotacijom, Rusija će u aprilu početi predsedavanje ovim telom UN, a kako je najavilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, prvom sednicom pod ruskim rukovodstvom predsedavaće šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Još jedan ključni događaj ruskog predsedavanja Savetom bezbednosti UN biće otvorena debata na visokom nivou o efikasnom multilateralizmu u odbrani principa Povelje Ujedinjenih nacija", rekla je Zaharova.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

To što će Rusija predsedavati ovim telom prokomentarisao je i šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba, koji nije bio oduševljen ovom vesti.

"Rusko predsedavanje Savetom bezbednosti od 1. aprila je loša šala. Rusija je uzurpirala svoju poziciju. Ona vodi kolonijalni rat. Njen vođa je ratni zločinac kojeg traži Međunarodni sud pravde zbog otmice dece. Svet ne može biti sigurno mesto sa Rusijom u Savetu bezbednosti“, rekao je Kuleba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu