Minus 15 stepeni na Kopaoniku: Putevi paralisani

U celoj Srbiji jutros u šest sati izmerene su temperature ispod nule, a najhladnije je bilo na Kopaoniku - minus 15 stepeni.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ LILI PUSNIK/ bg
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ LILI PUSNIK/ bg

Na Crnom Vrhu je minus 10, a na Zlatiboru i u Sjenici minus 9 stepeni.

Najtoplije je u Loznici i Negotinu, gde je minus 1 stepen, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Beogradu je izmereno minus 2 stepena Celzijusa.

Oprez na putu

JP "Putevi Srbije" savetuju maksimalan oprez pri vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

Moguća pojava magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Saobraćaj paralisan u brdskim predelima

U brdsko-planinskim predelima sneg i jak vetar parališu drumski saobraćaj, a pojedine deonice zatvorene su za saobraćaj.

Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije, evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica. MUP apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to: I B-29 Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje Odvraćenica II A-211 Brzeće - Kopaonik (Jaram) II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo II A-198 Raška - Kuti Odvraćenica II A-201 Vrbnica - granica SRB/CG (Vrbnica) II A-202 Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje Tutin II B-356 Srasla Bukva - Srezojevci - Trbušani (Komuna). MUP apeluje na gradjane i da ne kreću put Kopaonika. Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritoriji grada Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

RTS prenosi da su sinoć oko 19.30 sati radnici zimske službe "Kruševac puta" uspeli da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, pa su vozila iz kolone kod Jarma nastavila put ka odredištima. Zbog obilnih snežnih padavina zatvoren je putni pravac Novi Pazar - Sjenica. Ekipe preduzeća Novi Pazar put probijaju smetove. Obustavljen je saobraćaj i na putu Tutin-Leskova-Karajukića Bunari. Vejavica je zahvatila i područje Vlasine. Visina snega je 50 centimetara, ali zbog jakog vetra na pojedinim mestima ima nanosa od jednog metra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu