Vojska Srbije uputila poziv: Do 31. marta...

Ministarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke do 27 godina da se prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Poziv se odnosi na mladiće i devojke sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta.

Priliku da sednu u kokpit najsavremenijih aviona i helikoptera našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaće kandidati koji, nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske i psihološke provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mladići i devojke, koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje, dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota.

Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u centrima Ministarstva odbrane, šalterima pošte ili na portalu eUprave.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2023. godine, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu