"Srbenda Zoki" objasnio: I, neće nam se svideti

Zagreb -- Hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji je pre dva dana izazvao buru reakcija u region, izjavom o “otetom Kosovu”, danas je objasnio šta je hteo da kaže.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

On je novinarima u Zagrebu nakon zrazgovra sa slovenačkom predsednicom rekkao: "Je li Srbija sama ustupila Kosovo? Da, Srbija je ostala bez Kosova, nije ga dala dobrovoljno, izgubila ga je u ratu", rekao je Milanović.

Kazao je i da Srbija mora da promeni neke stvari da bi došla na Zapad.

"Ovo u Ukrajini je kraj jedne rusko-srpske romanse, Srbija će shvatiti da je prevarena ljubavnica ili ljubavnik. Rusiji to Kosovo štrči, moraće kad tad da priznaju Kosovo da bi legalizovali ono šta rade u Ukrajini. Oni moraju da shvate da Rusiji smetaju, nema tu ljubavi, samo interes. Oni su poslužili Rusiji da sprovedu neke svoje naume", istakao je danas hrvatski predsednik.

Zatim je dodao: "Srbija će morati na neki način da prizna Kosovo, to im se sada neće dopasti", rekao je Milanović, prenose hrvatski mediji.

Podsetimo, MIlanović je izjavio, između ostalog, prilikom ispraćaja hrvatskih vojnuka u NATO misiju, da je Srbiji "Kosovo oteto", kao i da je to uradila "međunarodna zajednica i mi". Osim toga govorio je i o ratu u Ukrajini, ali i o tome da Srbija i Rusija nisu isto.

Tim izjavama je izazvao pravu lavinu komentara, a neki mediji su ga nazvali i "Srbenda Zoki".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu