Srpski profesionalci na "Norama"

U divizionu Mešovite artiljerijske brigade naoružanom samohodnim top-haubicama 155 mm B-52 M-15 "nora" u toku je kolektivna obuka.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

U obuci učestvuje profesionalni sastav za realizaciju borbenih zadataka u skladu sa namenom ove jedinice, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o redovnoj obuci koja se realizuje sa ciljem održavanja visokog nivoa obučenosti za borbenu upotrebu ovog artiljerijskog sistema i pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske u operacijama.

Posluge na obuci uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, pravovremeno otkrivanje ciljeva, upotrebu automatizovanog sistema za upravljanje vatrom i izvršenje posrednog gađanja, u skladu sa zadatim standardima i normama za efikasno dejstvo ovim borbenim sistemom.

Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika za dodatne dužnosti u okviru posluga ovog artiljerijskog oruđa.

Samohodna top-haubica 155 mm B-52 M-15 „nora“ je savremeni aritiljerijski sistem koji odlikuje visoka mobilnost i preciznost vatre. Uvođenjem ovog oruđa u operativnu upotrebu unapređena je sposobnost Mešovite artiljerijske brigade za dejstvo snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima na velikim daljinama, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu