Kina preduzima "humaniji pristup"

Kina se suočava sa novom situacijom i novim zadacima u prevenciji i kontroli epidemije koronavirusa saopštila je vicepremijerka Sun Čunlan.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

"Zemlja se suočava sa novom situacijom i novim zadacima u prevenciji i kontroli epidemije, pošto patogenost virusa omikrona slabi, sve više ljudi se vakciniše i akumulira iskustvo u obuzdavanju virusa", saopštila je Sun juče nacionalnim zdravstvenim zvaničnicima, prenela je agencija Sinhua.

Sun je pohvalila napore Kine pre nego što je iznela predloge za "poboljšanje“ trenutnih mera.

Navodi da Kina preuzima "humaniji pristup" u svojim odgovorima na epidemiju.

Ni Sun, a ni drugi zdravstveni zvaničnici koji su se obratili, nisu spominjali politiku nulte kovid tolerancije, već vakcinaciju i druge mere. Izjave vicepremijerke dolaze u trenutku kada je nekoliko kineskih gradova, uključujući Šangaj, počelo da ukida blokade uvedene zbog koronavirusa uprkos i velikom broju novoregistrovanih slučajeva.

Kina je poslednjih dana zabeležila najveći broj registrovanih slučajeva oboljevanja od koronavirusa na dnevnom nivou od početka pandemije – samo u sredu zabeleženo je više od 36.000 slučajeva, a zvanično je nešto više od 5.200 umrlo od početka pandemije, prenosi Bi-Bi-Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu