Nemačka ublažava zakone

Nemačka planira da ublaži zakone za ulazak migranata koji dolaze iz zemalja izvan EU, cilj je omogućiti dolazak kvalifikovanih radnika koji su potrebni.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/Luis Torres
EPA-EFE/Luis Torres

Vlada se saglasila o nacrtu predloga zakona koji bi pomogao potencijalnim migrantima izvan EU u priznavanju veština i kvalifikacija, kao što su zahtevi u vezi sa znanjem jezika, prenose mediji.

Nedostatak radnika ugrožava ambiciozne planove Nemačke da podstakne uvođenje obnovljivih izvora energije, rekao je novinarima nemački ministar ekonomije Robert Habek.

Habek je naglasio da se u Nemačkoj godinama znalo da će imati demografski problem, ali da se ništa nije preduzimalo. Nemački ministar rada Hubertus Hajl rekao je da Nemačka ima da ponudi odlične poslove i da mora da ojača taj imidž u inostranstvu.

Hajl je ocenio da je u interesu Nemačke da se predstavi kao kosmopolitsko društvo.

O zakonskom predlogu, inače, treba da raspravlja i da ga usvoji nemački parlament. Stručnjaci navode da je Nemačkoj potrebno oko 400.000 kvalifikovanih radnika - migranata svake godine, posebno da bi se popunila slobodna radna mesta u oblasti zdravstvene zaštite, IT i građevinarstva, prenela je američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu