Mediji: Učenici koji su maltretirali profesorku izbačeni iz škole

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17), javljaju mediji.

Izvor: Novosti
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Ilustracija: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy

Isključenje je usledilo zbog incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra, a ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

"Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole", navodi u dopisu direktor Milan Glidžić, a prenose "Novosti".

Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika.

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo.

Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

"Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta", rekla je za "Novosti" profesorka i dodala: "Svi su se tu profesionalno poneli".

Bolovanje su lekari produžili profesorki u toku jučerašnjeg dana.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona žrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja. Možda jedna od najvažanijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pohađa 635 učenika. Najoštrije su osudili napad na profesorku i na sednici parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole jednoglasno su se ogradili od počinioca nasilja.

"Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi", rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole: "Mi smo svi uz profesorku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu