Vučić sa Honšanom: "Prijateljstvo Srbije i Kine je iskreno" FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra međunarodnog odelјenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Ćijenom Honšanom.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Prijateljstvo Srbije i NR Kine je iskreno i nastavićemo da ga produbljujemo i razvijamo", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je posebno naglasio da i Srbija nepokoleblјivo i dosledno podržava politiku "jedne Kine" u svim međunarodnim forumima, saopštila je pres služba predsednika.

Vucić je ocenio da odnosi Beograda i Pekinga ulaze u novu fazu razvoja, posebno kroz planove za svestranu ekonomsku saradnju, unapređenje trgovinske razmene i priliv novih kineskih investicija.

Izrazio je podršku Srbije Inicijativi za globalni razvoj, kao formatu koji se zalaže za kreiranje povolјnog ambijenta u cilјu ubrzanja globalnog razvoja uz podsticanje ravnopravnog i izbalansiranog razvojnog partnerstva.

Predsednik je istakao da inicijative predsednika Si Đinpinga imaju posebnu težinu, budući da su okrenute opštoj dobrobiti čovečanstva uz fokus na povezivanje i saradnju, bez obzira na veličinu i realnu snagu država u međunarodnoj areni.

On je čestitao rezultate 20. Kongresa KP Kine i ponovni izbor Si Đinpinga i izrazio nadu u skoru posetu predsednika Sija navodeći da bi time ne samo ukazao posebnu čast, već i pružio priliku da ga u Srbiji srdačno ugostimo i iskažemo zahvalnost i za njegovo lično angažovanje na izgradnji čeličnog prijatelјstva dve zemlјe.

Zamenik ministra Ći Hongšan je istakao da dobri odnosi dvojice predsednika i njihovi brojni susreti ulivaju jaku pokretačku snagu za dalјi razvoj saradnje Srbije i Kine i dodao da je njegova zemlјa spremna za dalјe jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Srbijom.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu