Precizni napadi – Rusi "udarili" na Ukrajince; uništen štab vazduhoplovne komande, likvidirani vojnici

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su preciznim napadima uništile na jugozapadnoj periferiji Dnjepropetrovska štab ukrajinske vazduhoplovne komande "Vostok".

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

U pravcu Krasnog Limana u području Torskog likvidirano je više od 120 ukrajinskih vojnika i 14 jedinica oklopne tehnike.

Prilikom napada na 14. i 92. brigadu ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska likvidirano je do 100 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika.

Ruska vojska je u području grada Zaporožja raketnim napadom uništila ukrajinsko skladište municije i radionice za popravku aviona fabrike "Motor sič".
Avijacija i artiljerija Oružanih snaga Rusije je za dan uništila pet komandnih mesta, 43 artiljerijske jedinice i ljudstvo u 157 rejona.

Napadom ruske avijacije likvidirano je do 250 ukrajinskih vojnika i preko 40 jedinica tehnike u pravcu Krivog roga i Andrejevke.

Raketnim napadom na mehanizovanu brigadu u pravcu Lisičanska likvidirano je do 90 ukrajinskih vojnika, tri tenka i šest oklopnih vozila.

Ruski lovci su za dan oborili ukrajinske avione Su-25 u DNR i Su-24 u Hersonskoj oblasti.

U blizini Nove Kahovke i Černobajevke u Hersonskoj oblasti ruska PVO je oborila devet projektila ispaljenih iz američkih višecevnih raketnih bacača "Himars".
Ruska vojska je za dan uništila ukrajinske protivavionske raketne sisteme "Buk M1" i radarsku stanicu sistema "S-300".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu