Otkriveno 10.846 saobraćajnih prekršaja za tri dana

Tokom protekla tri dana akcije pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, saobraćajna policija kontrolisala je 33.739 vozila.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Otkriven je ukupno 10.846 saobraćajnih prekršaja, saopštila je danas Uprava saobraćajne policije.

Najveći broj učesnika u saobraćaju, ukupno 5.292, sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.066 vozača, odnosno putnika.

Tokom trajanja akcije, alkotestirano je 28.376 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 848 vozača.

Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama, jer je upravljao vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a zadržano je i 27 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Novog Sada, 952, dok je na teritoriji Policijske uprave u Čačku otkriveno 884, a na teritoriji Policijske uprave za Beograd 846 prekršaja.

S obzirom da predstoji period nepovoljnijih vremenskih prilika, što će otežati uslove za odvijanje saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju saobraćajne propise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu