"Ne postaje se Srbin u predizbornoj kampanji, niti negirajući tuđi patriotizam"

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da histerično potenciranje odnosa sa Hrvatskom izlazi iz okvira političkog i poprima oblike psihopatološkog.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Rekao je i da Hrvatska u potpunosti poštuje Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku.

"SDS i PDP su dobili istraživanja prema kojima ih građani Srpske ne doživljavaju kao patriote, pa su brže bolje ugurali Jelenu Trivić u 'Mali Zejtinlik', groblje najboljih srpskih sinova, a onda svim grlima koja imaju počeli su da uzvikuju 'Dodik se sastao sa Milanovićem'", istakao je srpski član Predsedništva BiH za Srnu.

Dodik je naglasio da SDS i PDP nemaju nijedan konkretan odgovor na konkretan nacionalni, socijalni ili ekonomski izazov.

"Poverovali su da će brigada Kristijana Šmita postati srpska politička ponuda ako Trivićevu uslikaju u groblju 'Mali Zejtinlik', a horski udare na odnose sa Hrvatskom. Ne postaje se Srbin u predizbornoj kampanji, niti negirajući tuđi patriotizam", poručio je Dodik.

On je poručio da insistiranje na njegovim odnosima sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, za koga je Republika Srpska politička činjenica, sinhronizovna politička operacija opozicije iz Srpske sa muslimanskim političkim partijama.

"Republika Srpska je tako dočekala da muslimanske stavove u Srpskoj najvatrenije brane nazovi srpski politički predstavnici. Da nije bilo mene niko iz opozicije ne bi znao ni kada, ni ko je nad Srbima počinio zločin i bar meni nije nikada bio problem da stvari nazovem pravim imenom", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu