Putin naredio: "Korak po korak" VIDEO

Ruska vojska ispunjava sve zadatke, korak po korak oslobađajući Donbas, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Tokom specijalne vojne operacije, naši vojnici, zajedno sa borcima Donbasa, časno ispunjavaju svoju dužnost, boreći se za Rusiju, za miran život u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici.

"Oni jasno ispunjavaju sve postavljene zadatke, korak po korak oslobađajući Donbas", rekao je Putin na forumu "Armija – 2022", prenela je agencija RIA novosti. Predsednik Rusije pozvao je saveznike i partnere Rusije da učestvuju u zajedničkim vojnim vežbama, preneo je Tas.

Putin je naglasio da su takve vežbe važne za podizanje vojne veštine i unapređenje kvaliteta vojne uprave. Prema njegovim rečima, mnogi primerci ruskog oružja nove generacije su više godina, pa čak i više decenija ispred oružja drugih zemalja. "Od posebnog interesa su modeli i sistemi nove generacije koji su orijentisani ka budućnosti i koji će odrediti budućnost oružanih snaga. To se tiče naoružanja visoke preciznosti i robotike i sistema zasnovanih na novim fizičkim principima. Mnogi od njih su godinama, a možda i decenijama ispred drugih zemalja. Po taktičko-tehničkim karakteristikama značajno ih nadmašuju", istakao je Putin.

On je naveo da Rusija visoko ceni svoje saveznike i istomišljenike na različitim kontinentima. Predsednik Rusije je rekao da te države biraju suveren, samostalan put razvoja, žele da zajednički rešavaju pitanja globalne i regionalne bezbednosti na osnovu međunarodnog prava, međusobne odgovornosti i uvažavajući obostrane interese.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Rusija iskreno neguje istorijski jake, prijateljske i veze pune poverenja sa državama Latinske Amerike, Azije i Afrike i spremna je da ponudi saveznicima i partnerima najsavremenije vrste naoružanja, kazao je Putin. Prema njegovim rečima, razvojem vojnotehničke saradnje, udruživanjem napora i potencijala Rusija i njeni partneri moći će da obezbede pouzdanu bezbednost i stabilnost kako za sebe tako i za svet u celini. Putin je iskazao potrebu da oštro odgovori na pokušaje falsifikovanja istorije Drugog svetskog rata, manifestacije neonacizma, rusofobije i rasizma.

"Ne treba zaboraviti pouke strašne tragedije do koje je nacizam doveo čovečanstvo u 20. veku. Naša dužnost prema sećanju na milione žrtava Drugog svetskog rata je da oštro reagujemo na pokušaje falsifikovanja istorije, da se suprotstavimo širenju bilo kakvog oblika neonacizma, rusofobije i rasizma", naglasio je on. Međunarodni vojnotehnički forum "Armija – 2022" održava se od 15. do 21. avgusta u podmoskovskom centru Patriot. Oko 1.500 preduzeća vojnog industrijskog kompleksa predstaviće najnovije modele vojne opreme na forumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu