Cetinjanin koji je pucao u Borilovića nedostupan policiji; Formirana komisija da utvrdi ko je ubio napadača

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom jučerašnje tragedije na Cetinju, potvrdila je danas u saopštenju rukovodilac Lepa Medenica.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Prvi put posle masakra na Cetinju; oglasila se crnogorska policija

U saopštenju VDT se podseća da je V.B. vatrenim oružjem ubio 10 i ranio šest osoba, da bi nakon zločina i sam bio ubijen, prenosi RTCG.

"Do dokaza ko je likvidirao napadača V. B. doći će se tek nakon preduzimanja svih neophodnih mera i radnji koje su u toku, a u cilju potpunog resvetljavanja predmetnog događaja i sprovođenja veštačenja po naredbi ovog tužilaštva, kao i saslušanja svedoka", navodi se u saopštenju.

Policija ili civil?

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala MUP Crne Gore Aleksandar Bošković potvrdio je danas da Cetinjanin N.K., koji je pucao juče na ubicu Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji i još uvijek nije ustanovljeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

"Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se obezbedilo prisustvo N.K. u čitavom ovom postupku", kazao je Bošković.

Na pitanje da li je otkriven motiv jučerašnjeg zločina koji je na Cetinju izvršio Borilović, Bošković kaže da su istražne mere i aktivnosti još uvek u toku, prenosi RTCG.

"Preliminarno možemo da potvrdimo da je Borilović poslednjih dana pokazivalo određene promene ponašanja. Zbog toga je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan lekarski pregled", naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

Načelnik Bošković je potvrdio da je obudukcija tela Borilovića završena.

"Međutim, ja u ovom trenutku ne moguda iznosim više detalja bez odobrenja Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT). Nalaz će biti dostavljen VDT. Na telu izvršioca zločina ima više povreda od vatrenog oružja, ali u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja”, rekao je Bošković i ponovio da za sada policija ne može da govori o tome da li je smrt Borilovića nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili Cetinjanina N.K.

Bošković podseća da je u 15.30h policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave, da je po dolasku na mesto pucnjave policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao i na njih.

"Posle toga su se stekli svi zakonski uslovi da policija uzvrati paljbu. Ispaljeno je 20 projektila, a u razmeni vatre ranjen je i jedan policajac", rekao je Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu