"Pozivam one koji su namerili 'skidanje moje glave' da požure"

Crnogorski premijer Dritan Abazović negirao je bilo kakvu povezanost sa kriminalnim organizacijama.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Zatražio je od Specijalnog državnog tužilaštva da ispita pisanje podgoričkog Mportala da je preko jedne od kriminalnih grupa na Balkanu nabavljao kriptovane telefone.

Mportal objavio je tekst, a prenela podgorička Pobjeda, u kome se navodi da pripadnici jednog od najozloglašenijih balkanskih klanova dogovaraju nabavku i poklanjanje kriptovanih telefona za Abazovića.

"Pozivam Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa mojim imenom, objavljene od strane kvazi portala u ulozi 'Udar 2', zaduženog da u narednom periodu vodi najprljaviju kampanju protiv mene, nalik onoj u avgustu 2020. godine", saopštio je Abazović.

Poručio je da veruje da je svima jasno, kako kaže, iz koje kuhinje ovo dolazi.

"I da se steže obruč oko kriminalnih struktura bliskih određenim političkim grupacijama unutar DPS-a, kojima je cilj da izazovu destabilizaciju Crne Gore kako bi sačuvali svoju finansijsku moć, ali još važnije za njih - izbegli pravdu", naveo je Abazović, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Poručio da za sva pojašnjenja stoji na raspolaganju državnim organima, a onima koji su se, kako navodi, "namerili na skidanje moje glave" da požure.

"Čak i da uspeju u svojoj zločinačkoj nameri, neće zaustaviti ruku pravde. Sve je uredno sačuvano i pohranjeno tamo gde treba. Radujemo se svemu što sledi", saopštio je premijer.

Tekst o navodnoj povezanosti Abazovića sa kriminalnim organizacijama Mportal je objavio devet dana uoči izglasavanja (ne)poverenja aktuelnoj vladi, nakon što je

Abazović potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Inicijativu za izglasavanje nepoverenja Abazovićevoj vladi podnelo je pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista Mila Djukanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu