Udovičić na konferenciji u Severnoj Makedoniji: "Povezivanje mladih je garancija uspešne budućnosti ZB"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na konferenciji "Mladi u Otvorenom Balkanu: šanse i perspektive za pouzdan progres u regionu".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministartsvo omladine i sporta
Foto: Ministartsvo omladine i sporta

Konferencija je održana u Severnoj Makedoniji.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na omladinskoj konferenciji "Mladi u Otvorenom Balkanu: šanse i perspektive za pouzdan progres u regionu" koja se održala u Severnoj Makedoniji uoči Međunarodnog dana mladih.

Na konferenciji su učestvovali ministri iz regiona koji su u svojim izlaganjima izneli načine i mehanizme na koje podržavaju mlade, ali su tokom trajanja konferencije razmatrane i aktivnosti za naredni period koje mogu još više da doprinesu povezivanju mladih Zapadnog Balkana.

"Učešće na ovoj i sličnim konferencijama izuzetno je važno kako bi još kvalitetnije delovali zajedno na svim nivoima, a u skladu sa potrebama, stavovima, planovima i željama mladih. Posebnu vrednost imaju zajednički regonalni događaji, jer samo zajedničkim snagama i kontinuiranim ulaganjem u stvaranje uslova za kvalitetan život mladih možemo uticati na drugačije trendove u našem regionu. Mladi su najbolji predstavnici i promoteri zemlje, najjači resurs i pokretačka snaga, i njihova neiscrpna energija, inovativnost i stvaralački duh pokreću svako društvo i doprinose njegovom napretku. Osnaživanjem mladih i obezbeđivanjem uslova za njihov razvoj postavljamo čvrste temelje za mirnu i održivu budućnost, a povezivanje mladih iz regiona je prioritetni cilj svih nas, jer je to najveća garancija uspešne budućnosti Zapadnog Balkana", izjavio je ministar Udovičić.

Ministar Udovičić je nakon konferencije održao bilateralne sastanke sa ministrom sporta i mladih Republike Crne Gore Vasilijem Laloševićem i direktorom Agencije za mlade i sport Republike Severne Makedonije Naumčetom Mojsovskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu