Završeno pripremno ročište: Belivukov čovek priznao krivicu, advokati traže izuzeće komunikacija sa "skaja"

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: ata images
Foto: ata images

Pripadnici ove grupe se potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Tokom uvodnih izlaganaja advokati odbrane su zatražili od suda da izuzme iz predmeta komunikaciju sa telefonske aplikacije "skaj", jer smatraju da je pribavljena nezakonito, rekao je novinarima jedan od Belivukovih branilaca Nikola Ristović, koji zastupa još 12 optuženih.

Na početku današnjeg ročišta svi optuženi su se izjasnili da nisu krivi za dela za koja se terete izuzev Srđana Lalića, koji je rekao da je kriv za krivična dela koja mu se stavljaju na teret, među kojima je i pet ubistava, i najavio da će detaljno izneti svoju odbranu.

Miljković i Belivuk su, kao i svi ostali optuženi, negirali izvršenje krivičnih dela. Nakon izjašnjenja o krivici advokati odbrane su počeli sa uvodnim rečima.

Takođe, kako su rekli advokati novinarima ispred suda, Belivukovi advokati Nikola Ristović i Vladimir Petrović sukobili su se oko toga ko će prvi da iznese svoja uvodna izlaganja, pa je posle pauze odlučeno da to bude Ristović.

Uvodne reči ostalih advokata odbrane se nastavljaju sutra.

Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i njeni pripadnici potvrđenom optužnicom terete se za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće.

Nakon što se okonča pripremno ročište, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javan, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Na današnje ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi su privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.

Sud je nedavno potvrdio drugu po redu optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića i još deset pripadnika ove grupe kojom se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Takođe, Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice MIleta Radulovića zvanog Kapetan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu