Bajden napustio samit

Američki predsednik Džozef Bajden napustio je samit Grupe sedam (G7) u Nemačkoj ranije nego što je planirano, zbog lošeg vremena, prenosi AP.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/JIM LO SCALZO / POOL
EPA-EFE/JIM LO SCALZO / POOL

Bajden je trebalo da govori danas na završnoj sednici skupa lidera G7 u nemačkom zamku Elmau, u Bavarskim Alpima, pre nego što helikopterom odleti u Minhen, a odatle je planirano da se predsedničkim avionom uputi za Madrid na samit NATO-a.

Bela kuća je saopštila da će u uslovima magle, niske oblačnosti i šansama za grmljavinu u blizini mesta samita, Bajden morati da pređe deo puta kolonom motornih vozila do Minhena.

Uoči svog ranijeg odlaska, Bajden se sastao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, italijanskim premijerom Mariom Dragijem i domaćinom samita kancelarom Olafom Šolcom.

Po dolasku u Madrid, američki predsednik bi trebalo da se odvojeno sastane sa španskim premijerom Pedrom Sančezom i kraljem Felipeom VI i učestvuje na večeri otvaranja NATO samita, navodi AP.

Lideri Grupe sedam (G7) najrazvijenijih zemalja sveta poručili su sa samita u Elmanu da će nastaviti da pružaju finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku podršku Ukrajini i da će biti uz tu zemlju koliko god bude potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu