Skandal: Skinuta srpska zastava; Objašnjenje: Nisu mogli pit kavu i gledat VIDEO

Požega -- Državljanin Hrvatske skinuo zastavu Srbije u Požegi, koja je tu postavljena zajedno sa ostalim zastavama zemalja koje učestvuju na filmskom festivalu.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC/ Ilustracija
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC/ Ilustracija

Kako prenosi Index.hr, reč je o festivalu jednominutnog filma, koji je inače i najstariji međunarodni festival filma ustanovljen u Hrvatskoj, na kom učestvuju kinematografi iz zemalja širom sveta. Tim povodom, u centru Požege postavljene su i zastave zemalja učesnica festivala, među kojima je i zastava Srbije.

Međutim, u ponedeljak uveče je jedan mladić uspeo da se popne na jarbol i skine srpsku zastavu.

Drugi portal, Požeški.hr, koji je i objavio video-snimak mladića koji je skinuo srpsku zastavu, naveo je da "možda toliko pažnje ta tema ne bi dobila da zastava Srbije nije postavljena neposredno do požeških lokala".

"Požežanke i Požežani danima moraju gledati s kave u navedenu zastavu. Među brojnim sugrađanima izazvalo je snažan revolt s razlogom, budući da je Požega i Požeština izgubila brojne sinove i očeve u agresiji 1991. godine na našu Domovinu", navodi taj portal.

Takođe se dodaje i da su dobili informaciju da je mladić koji je zastavu skinuo izgubio bliskog člana porodice u Domovinskom ratu, a sinoć je zastavu Srbije skinuo jer smatra da joj nije mesto na Trgu Svetog Trojstva, što smatraju i brojni sugrađani koji su pisali tom portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu