Izrael o nuklearnom sporazumu: "Treba jasno reći"

Izrael će sarađivati sa svetskim silama kako bi imao uticaja na bilo kakav dogovor koji bi mogao proizaći iz njihovih pregovora o nuklearnom sporazumu sa Iranom

Izvor: Tanjug
Podeli
 Abyrvalg/Shutterstock
Abyrvalg/Shutterstock

To je izjavio danas izraelski ministar odbrane Beni Ganc.

Iako Izrael nije strana u pregovorima, zainteresovana je za njihov ishod, a i zbog dugogodišnjih pretnji preduzimanjem jednostrane vojne akcije protiv Irana, ima težinu u zapadnim prestonicama, prenosi Rojters.

"Sa očekivanim ili mogućim nastavkom pregovora o nuklearnom sporazumu, nastavićemo da radimo zajedno sa Sjedinjenim Državama i drugim zemljama kako bi naš stav bio jasan i uticao na sklapanje sporazuma - ako ga bude", rekao je Ganc.

Očekuje se da će se Iran i Sjedinjene Države vratiti indirektnim pregovorima narednih dana usred pritiska Evropske unije da izađe iz višemesečnog ćorsokaka u razgovorima o ponovnom uspostavljanju nuklearnog pakta iz 2015.

"Treba jasno reći da se Izrael ne protivi nuklearnom sporazumu, već samo lošem sporazumu", rekao je on.

Rojters navodi i da se Izrael poslednjih godina približio arapskim državama koje su u savezu sa SAD i dele njegovu zabrinutost zbog Irana, pa im je ponudio je saradnju u oblasti odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu