Moskva: Pronašli smo ih i kaznili. Likvidirani su

Moskva -- Rusko ministarstvo odbrane saopštilo da su likvidirane dve grupe gruzijskih plaćenika koje su mučile i ubile ruske zarobljenike.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY/Ilustracija
EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY/Ilustracija

Kako se navodi, reč je o grupi zvanoj “Gruzijska legija”, koja je okupila etničke Gruzijce ali i druge strane plaćenike koji su optuženi za zverska mučenjai na kraju za ubistva ruskih vojnika, o kojima postoji i video-snimak.

“Ruske snage likvidirale su dve grupe stranih plaćenika, uključujući članove ‘Gruzijske legije”, izzjavio je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"26. Juna, u borbama udaljenim tri kilometra od Lisičanska, ruske trupe uništile su sve strane plaćeničke grupe, koje broje 14 članova. Prva grupa je bila međunarodna, a sastojala se od državljana više evropskih zemalja. Druga je bila sačinjena isključivo od Gruzijaca, koji su bili deo 'Gruzijske legije’", izjavio Konašenkov danas na brifingu za novinare.

Rat u Ukrajini pratite OVDE.

“Ministarstvo odbrane Rusije ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan u zlostavljanje i ubistva naše vojske. Pronašli smo ih i kaznili“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska vojska je saopštila da su ukrajinske snage izgubile kontrolu u pravcu Lisičanska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu