"Nije samo EU kriva, mi smo ludi...Grci misle da su majmuni nastali posle njih, Turci se svađaju..."

Albanski premijer Edi Rama naveo da nije samo EU kriva za to što nije pružila ruku regionu Zapadnog Balkana, na nedavno održanom samitu u Briselu.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI/Ilustracija
Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI/Ilustracija

Rama je na Evropskom forumu u Vahuu na temu "Očuvanje budućnosti Evrope i proširenje EU", tokom diskusije o poreklu i starosti balkanskih naroda kroz šalu spomenuo takmičenje Grka i Albanaca u tome ko je najstariji narod na Balkanskom poluostrvu, prenosi Gazeta ekspres.

"Na Balkanu svi smatramo da smo najstariji. Mi Albanci mislimo da smo najstariji, da smo nastali posle majmuna u Darvinovoj evoluciji. Ako tražite od Srba da ne napuštaju prostor, prepustite to Grcima, koji misle da su sami majmuni nastali posle Grka. Turci mogu veliku svađu izazvati oko toga da li je turska kafa ili grčka kage. Isto važi i za Makedonce i Bugare", rekao je on.

Rama je naveo da nije samo EU kriva za to što nije pružila ruku regionu Zapadnog Balkana.

"Zato budite strpljivi sa nama, dragi prijatelji i ne zaboravite i uprkos našim problemima moram da istaknem, jer to ne znači da smo žrtve bilo kakve nepravde, nije tako jednostavno, komplikovanije je od toga. Svi smo mi žrtve svoje istorije, a ponekad i same sebe, ali mi smo dobri ljudi, mi smo lojalni ljudi i ludi smo, pa je bolje da nas imate uz sebe", naglasio je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu