Dritan: Nijesam planirao

Podgorica -- Premijer Crne Gore Dritan Abazović, uoči posete Beogradu 27.juna, kazao je da nije u planu sastanak sa srpskim patrijahom Porfirijem.

Izvor: CDM
Podeli
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

"Za sad nijesam planirao, ali ako se ukaže taj zahtev nije mi problem, meni je čast”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori.

On je kazao da će jedna od tema u Beogradu biti i kriza hrane. "Nadam se da će ova poseta poslužiit resetovanju odnosa Crne Gore i Srbije. Verujem da ćemo se vratiti sa dobrim vestima", naveo je Abazović.

Kazao je i da je Crna Gora spremna da imenuje ambasadora u Srbiji. "Mi smo jako blizu da rešimo naš deo posla, da imenujemo novog ambasadora. Očekujemo da i oni to urade isto", istakao je crnogorski premijer.

Govoreći pak o izručenju Svetozara Marovića Crnoj Gori, Abazović ističe da je to najvažnije pitanje za Crnu Goru, ali i najteže rešivo. "Ne bih mogao specijalno da komentarišem. Mislim da je tu situacija jasna. Postoji određeni deo volje da se to rešava. Zašto se ne rešava, videćemo, otvorićemo i to pitanje", poručio je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu