Neviđeni blam u Hrvatskoj: Umesto svojih stavili slike srpskih "migova"; "Jel' može sramotnije?" FOTO

Zagreb -- Portal Hrvatske radio-televizije uz vest o preletu hrvatskih MiG-ova objavio je sliku srpskih MiG-ova 29.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC / Ilustracija
EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC / Ilustracija

"Povodom obeležavanja 30. godišnjice pogibije brigadira Antuna Radoša dva aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva preleteće u petak u 10 sati zagrebačko groblje Mirogoj, čime će odati počast brigadiru Radošu poginulom u akciji sprečavanja napada na Slavonski Brod", navedeno je na portalu HRT.

Zatim je istaknuto, kako prenosi Index, da će dva aviona MiG-21 HRZ-a groblje Mirogoj preleteti na visini od 300 do 600 metara od istoka prema zapadu, tokom kojeg se može očekivati kratkotrajna pojačana buka na području Zagreba,

"Reč je o simboličnom preletu odavanja počasti za poginulog pripadnika HRZ-a", stoji u vesti HRT-a.

Ali, kako piše drugi hrvatski portal, Index.hr, HRT je na sliku koja bi trebalo da ilustruje MiG-ove u odavanju počasti stavio sliku dva srpska MiG-a 29. "Tačnije, dva aviona MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva i protuvazdušne obrane Srbije", navodi Index.

Na to je upozorio i vojni analitičar Igor Tabak koji je na Fejsbuku naveo da se radi o sramoti. "Jel' može sramotnije? Kad javna televizije najavljuje komemoraciju hrvatskom pilotu Antunu Radošu i prelet MiG-21 HRZ-a, a kao ilustraciju stavi MiG-29 srpskog Ratnog vazduhoplovstva?!?", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu