Hrkalović i Stefanović pozvani u SUK; Razgovori sutra

Beograd -- Više javno tužilaštvo je saopštilo da će obaviti razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović u svojstvu građana.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Dragan Kujundžić
Tanjug/Dragan Kujundžić

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u, i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, a sada odbrane Nebojša Stefanović pozvani u SUK.

Takođe, saopšteno je da će se to obaviti po nalogu unutrašnje kontrole MUP-a.

Razgovor će, kažu, biti obavljen zbog prikupljanja informacija i obaveštenja radi odgovarajucih provera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

Oni su pozvani da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivicnih dela iz nadležnosti VJT-a u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu VJT , SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrdjivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti VJT u Beogradu. Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Danas u toku dana je saopšteno da se "povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole MUP Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja", navodi MUP.

"Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu