Hapšenje zbog zloupotrebe položaja u Nišu

Niš -- U Nišu je uhapšena S. Ž. (1966), bivše odgovorno lice Službe za katastar nepokretnosti Niš, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Deposit/ToskanaInc
Foto: Deposit/ToskanaInc

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

Sumnja se da je ona, početkom marta 2018. godine, izradila i potpisala rešenje kojim je upisala pravo svojine bez naknade, nad šest katastarskih parcela katastarske opštine Niš - Ćele Kula, ukupne površine 25.617 metara kvadratnih, na kojima je kao titular bila upisana Republika Srbija, u korist Akcionarskog društva građevinskog materijala Ćele Kula Niš, iako je znala da je ovo akcionarsko društvo kao nosilac prava korišćenja, bilo u obavezi da konverziju zemljišta, iz prava korišćenja u pravo svojine, izvrši uz naknadu u skladu sa Zakonom o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine uz naknadu.

Na taj način ona je, kako se sumnja, oštetila budžet Republike Srbije za 130.749.168 dinara, na ime nenaplaćene naknade za konverziju zemljišta.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu