Gori deponija u Temerinu – vatrogasne ekipe od sinoć na terenu VIDEO

Velika nesanitarna deponija između Temerina i Siriga od sinoć gori, a vatrogasci još nisu uspeli da ugase vatru.

Izvor: Blic
Podeli

Za sada nije poznato da li se vatra zapalila tokom sinoćnjeg nevremena. Vatrogasna ekipa izašla je na teren sinoć ali nisu uspeli da dovoljno priđu zapaljenom mestu da bi efikasno lokalizovala požar.

"Odmah su izašle vatrogasne ekipe i naši ljudi, ali izuzetno se plamen brzo širio i nije se mogao požar sanirati za kratak vremenski rok. Ekipe su i jutros izašle na teren, vatra se u neku ruku smanjila, ali pošto je velika površina i ima dosta zapaljivog materijala, u ovom trenutku nije moguće da ekipe priđu. Mašine su na terenu i mislim da ćemo u narednih nekoliko dana, dva do tri, mislimo da ćemo moći da obuzdamo to tinjanje. Vodom se ne može sanirati koliko sa zemljom, a za zemlju su potrebne mašije", naveo je Direktor JKP "Temerin" Željko Džakula za lokalni Temerin info.

Kako za portal 021 kažu meštani, dešavalo se i ranije da izbiju požari koji umeju da potraju i nekoliko dana.

"Ovo je situacija koja se dešava svaka tri meseca, a naročito je izraženo leti", kažu Robert i Nikolina Gaković.

Oni pričaju i da su tužili ljude koji vode deponuju, ali da je slučaj i dalje na sudu.

"Policija kaže da to nije njihov problem i ne izlaze na teren, a prošle godine je izgovor nadležnih za negašenje bio da je voda skupa", pričaju Robert i Nikoleta koji očekuju da će deponija goreti još neko vreme, prenosi "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu