"Kurti će se promeniti ako..."

Bivši gradonačelnik Prištine očekuje promene u Kurtijevom ponašanju.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Aljbin Kurti; Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Aljbin Kurti; Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Bivši gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti rekao je da je došlo vreme da dijalog Kosova i Srbije dobije epilog iako, kako kaže, ne vidi spremnost, ni jedne od strana da se to pitanje zatvori, prenosi Ekonomija onlajn.

"Nijedna strana ne deluje ozbiljno u svojoj želji za sporazumom", rekao je Ahemti i naveo da međunarodni predstavnici uvek kažu i ponavljaju da je "ovo ta godina", ali i dodao da je to malo ozbiljnije ove godine zbog situacije u Ukrajini.

Ahmeti, koji je svojevremeno bio deo Pokreta Samoopredeljenja i blizak Kurtijev saradnik, kaže da Kurti ne bi trebalo da bude premijer u ovom trenutku ako nije spreman na kompromise.

"Moramo da imamo dogovor jer nas to koči. To mora biti lider, a lider pravi kompromise. Ako bi on izašao iskreno i rekao 'moramo da pravimo kompromise', mogli bismo da razgovaramo i da idemo dalje. Ako kaže 'ja sam dovoljno jak da se oduprem Americi', a sa druge strane pravi kompromise bez ikakve veze, onda osim što nema rezultata u kvalitetu života ljudi, neće biti ni rezultata u međunarodnoj areni", rekao je Ahmet u emisiji "Rubikon" na Kljan Kosova,

Ahmeti ističe da Kurti više nije isti kao ranije dok je bio u opoziciji i da se menja jer je "stavio kravatu i nalazi se u institucijama" i dodaje da će se stvari po pitanju dijaloga promeniti ako međunarodni pritisak počne da raste.

"Mislim da je spreman na kompromis, inače će se gubiti podršku jednog po jednog poslanika. Kad si u opoziciji, drugačiji si, dok si u vladi odgovoran. Ako se pritisak međunarodne zajednice poveća, poslanici će se povlačiti jedan po jedan", rekao je Ahmeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu