Erdogan jasan: "Ne možemo da zatvorimo oči"

Turska ne može da ostavi po strani sankcije Stokholma protiv Ankare, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

"Iako je očigledna vitalna uloga koju igramo u Alijansi i međunarodnim organizacijama čiji smo članovi, neki od naših saveznika i dalje govore o ukidanju sankcija. Ne možemo da stavimo po strani sankcije Švedske protiv nas", poručio je predsednik Erdogan.

On je ocenio da politika širenja NATO-a, u kojoj, kako je rekao, nisu zaštićeni fundamentalni aspekti bezbednosti, neće doprineti ni Turskoj, ni Alijansi.

Turska računa na to da će umesto beskorisnih izjava NATO preduzeti konkretne korake kako bi otklonio njenu zabrinutost u vezi sa mogućim stupanje Švedske i Finske u NATO, napomenuo je Erdogan.

Više na:

"Nismo dobili od partnera iz NATO-a adekvatnu podršku u pitanjima borbe protiv terorizma. Ne možemo da zatvorimo oči na sankcije koje nam je Švedska uvela, nema objašnjenja za njih. Obzirom da je uloga koju igramo u NATO-u jasna, i dalje diskutujemo o ukidanju sankcija sa našim saveznicima", naglasio je tuski lider.

S tim u vezi, konstatovao je da Ankara nije dobila podršku koju je očekivala od svojih saveznika ni u zadovoljavanju svojih odbrambenih potreba, niti u svojoj 40. godišnjoj borbi protiv terorizma.

"Naša zemlja je više puta bila izložena otvorenim i prikrivenim sankcijama, pretnjama, pritiscima i ucenama", dodao je Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu